1 Followers
26 Following
blakechris871

The Koyal Group

Science gjennombrudd The Koyal Group InfoMag Reviews: Babyer øve tale lenge før de kan snake

 

Babyer prøver å mentalt trene mekanikken i tale lenge før de sier sin første ordet, har University of Washington forskere oppdaget.

 

Selv om de er bare 7 måneder gammel, babyer mentalt arbeider ut mekanikerne om hvordan å forme ord med munnen – lenge før de er kjøpedyktig uttale deres første gjenkjennelig stavelse.

 

Den siste oppdagelsen fra University of Washington's Institute for læring & hjernen vitenskap (I-LABS) understreker betydningen av å snakke til babyer fra øyeblikket de er født, selv om, i de første månedene, ikke kan det ser ut som det har mye effekt, sa Patricia Kuhl, co-direktør for-LABS.

 

Kuhl har brukt sin karriere tyde språkutvikling i babyer, men den siste oppdagelsen var en overraskelse til henne. Hennes funn ble publisert mandag i Proceedings av National Academy of Sciences.

 

Kuhl og hennes forskningsteam klarte å tegne den mentale øve som foregår i babyens hjernen på 7 måneder med en noninvasive hjerne-skanning teknikken kalles magnetoencephalography eller MEG. UW-LABS Brain Imaging Center er først i verden til å fokusere på barn og MEG maskinen, størrelse for spedbarn, er teknologien bak labs' mange funn.

 

Som forventet, når 7-måned gamle babyer var lytter til tale, så forskerne hjerneaktivitet lyser opp i et auditiv-prosessering område kalt den overlegne timelige gyrus. Men forskere så også aktivitet i to andre deler av hjernen-Brocas området og lillehjernen, som er ansvarlig for planlegging motor bevegelser kreves for å produsere tale.

 

I praksis er babyer øve hvordan du snakker, selv om de ennå ikke produsere ord. "Dette maskiner (i hjernen) er hekta veldig tidlig, utrolig tidlig," sa Kuhl.

 

Og som bør understreke på nytt betydningen av å snakke til babyer. "Det viser hva babyer mangler når du ikke snakke med dem," sa hun. "De gjør i enda større og bedre måter enn vi trodde."

 

Forskning likeledes reinforces en langvarig observasjon av forskerne ved-LABS: at babyer får mest ut av one-on-one menneskelig samhandling-enkel tale eller spill med deres omsorgspersoner, som kan ikke erstattes av høyteknologiske leker eller gizmoer som lover å gi barna en læring løft.

 

Kuhl beskrevet funnene som "en ny måte å se på en rekke ting vi vet om babyer: de elsker lytter til oss snakke, de elsker å lytte til overdrevet snakk og de elsker sosiale spill."

 

Noen av Kuhl er tidligere forskning avdekket at babyer er født med evnen til å skille mellom fonetisk lyden av alle språk, men av åtte måneder, hjernen begynner å fokusere bare på lyden av språket snakkes hjemme.

 

-LABS forskere har også funnet at barn hvis foreldre snakket til dem med "parentese," singsong, overdrevet slik tale til et lite barn, visste mer enn dobbel antallet av ord av deres bursdager enn barn hvis foreldre ikke brukte parentese så ofte.

 

Kuhls neste prosjekt: Å se på hva som skjer i hjernen selv tidligere enn syv måneder. Hun er spesielt interessert i hjerneaktivitet i 3 måneder gamle spedbarn, fordi på den tiden barna begynne å produsere sin første vokal lyd-cooing støy foran babling.

 

Hun planlegger også å undersøke hvordan babyens hjernen reagerer på musikk. Og hun ønsker å undersøke om disse nyere funn kan tilby innsikt i hvordan autisme utvikler og hvordan du bedre arbeider med barn på autism spectrum.